Bemutatkozik a Jane Goodall Intézet!

 

Dr. Jane Goodall 1977-ben hozta létre a Jane Goodall Intézetet a csimpánzok és élőhelyük védelmének érdekében. Az azóta eltelt idő alatt pedig már a világ több mint 27 országában alakult Jane Goodall Intézet, s a globális hálózat összesen több mint 110 országot foglal magában. 1991-ben Dr. Goodall, a fiatalságba vetett hite és reménye jeleként útjára indította a Roots & Shoots környezeti nevelési programot, aminek tagjai aktív környezetvédelmi programok által azóta is nap mint nap enyhítik a bolygónkra nehezedő terheket.

A globális hálózat szervezetei az állatok, a környezet és az embertársak védelmét tűzték ki célul Afrikában és a világ számos egyéb területén. A szervezetekben dolgozó fiatalok és idősek mind egy közös cél, a szebb és élhetőbb jövő érdekében munkálkodnak hatalmas erőfeszítéssel és lelkesedéssel.

Magyarországon 2006-ban, Jane Goodall részvételével, jött létre a Rügyek és Gyökerek Egyesület, mely akkor elsődleges céljaként a hazai környezeti nevelés megerősítését tűzte ki. Számos, gyerekeknek és fiataloknak szóló fesztivál és rendezvény programját gazdagították és gazdagítják a Rügyek és Gyökerek Egyesület projektjei, aktívan segítjük az iskolai és iskolán kívüli környezeti oktatást (Újratáska Program, Békamentés) és minden évben az Egyesület szervezi Dr. Jane Goodall színes programokkal teli magyarországi látogatását.


Az évek során a szervezet túlnőtte kezdeti célkitűzéseit, és az eddigi munkássága kiegészült afrikai és hazai állatvédelmi, természetvédelmi és humanitárius projektekkel. Többek között útjára indítottuk a Névleges Csimpánz Örökbefogadást, és a Gyöngyökkel az Életért projektet, de az országos méretű Gorilla Éve 2009 kampányunk és a hazai állatmenhelyek támogatására irányuló aktív programunk is széles körben ismertté váltak.

Az Egyesület életében a 2010-es év fontos mérföldkőként fog szerepelni, ugyanis a Rügyek és Gyökerek Egyesület immár Jane Goodall Intézet néven folytatja tevékenységét.

A magyarországi Intézet két fő irányvonalat tűzött ki maga elé a következő évekre:

1. Állatvédelem

Magyarországon - Békamentés Farmoson és Budapest II. kerületében természetismereti előadással; haragos siklóvédelmi program a Jane Goodall Tanösvényen
Afrikában - Csimpánz-örökbefogadás
Passzold vissza Tesó! kampány folytatása, ami a gorillák, csimpánzok védelmét szolgálja

2. Környezeti nevelés

Iskolában - Táskafestés és "Rokonaink végveszélyben" oktatási program
Terepen - Békamentés (gyakorlat), Jane Goodall Tanösvény, Táborok
Roots & Shoots hálózat
A "Passzold vissza Tesó!" kampányhoz kapcsolódó előadások tartása

A képen a magyar Intézet alapítói és önkéntesei.

 

ALAPÉRTÉKEINK

 

VÍZIÓNK

Egy olyan, egészséges bolygó megteremtése, ahol az emberek kellő együttérzéssel hozzák meg mindennapi döntéseiket ahhoz, hogy fenntartható módon és harmóniában élhessenek egymással, a környezettel és az állatokkal.

 

KÜLDETÉSÜNK

A csimpánzok és a többi főemlős, valamint élőhelyeik megismerése és megóvása, továbbá egy olyan tájékozott és együttérző sokaság létrehozása, amelynek segítségével az emberek, az állatok és a velük megosztott környezet számára  egy jobb világot valósíthatunk meg.

 

CÉLJAINK

 

ALAPÉRTÉKEINK

 

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK KÖRE

Minden olyan személy, cég, vagy szervezet aki törekszik a víziónk, küldetésünk, céljaink és alapértékeink figyelembevételével együttműködni, és arra törekedni hogy egy fenntartható, harmonikus és jobb világban élhessünk egymással, a környezettel és az állatokkal.

the Jane Goodall Institute Global

Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: Iroda - 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.
Számlázás - 1089 Budapest, Orczy tér 4/a/1. 3/1.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-2-42