Podcastok

Hopecast a Remény üzenetei

Dr.Jane Goodall podecast adást indított otthonából, amiben a remény üzenetét szeretné eljuttatni minél több emberhez. Olyan emberekkel beszélget, akik reményt adnak nekünk, és ezzel cselekvésre ösztönöznek minket.

Ez a Roots&Shoots környezeti nevelési programunk legfontosabb része is. Inspiráció és cselekvés. Ha meghallgattad ezt a beszélgetést, akkor ezután jelentkezz a Roots&Shoots programba és hozz változást a saját környezetedben.

 

Together we can! Together we will!

 

 

 

 


 
 
 
 
 
Készítők:
 
A Hopecast sorozatot a Jane Goodall Intézet készíti. 
Gyártási partnerünk az FRQNCY Media. Michelle Khouri az ügyvezető producerünk, Enna Garkusha a producerünk, Matthew Ernest Filler pedig a szerkesztőnk és hangtervezőnk. Zenéinket Ruth Mendelsohn szerzi és adja elő, továbbá Angie Shear hegedűvel és dalokkal. A Conservation kórus vezénylése és zenei kompozíciója Matthew Ernest Filler.
 
Köszönet a magyar önkénteseinknek a munkájukért! 
 
Fordítás - Engi Csilla
Szinkronizálás - Marczika Judit és Papp Endre
Hangmérnöki munka - Földes Gábor 
Utómunkálatok - Moharos Levente
 
 

Könyvek, hangoskönyvek

JANE GOODALL, HUGO VAN LAWICK: AZ EMBER ÁRNYÉKÁBAN

Dr. Goodall majdnem 50 évvel ezelőtt, 1960-ban kezdte tanulmányozni a vad csimpánzok viselkedését Tanzániában, amit akkor még Tanganyikának hívtak. Az ember árnyékában az első pár év tapasztalatait osztja meg velünk. A könyvből megtudhatjuk, hogy Jane Goodall hatására derült ki, milyen keskeny a határvonal az emberek és a csimpánzok között.

Dr.Jane Goodall felolvasásában már meghallgatható a youtube csatornánkon:

 
  1. fejezet
 
 
 
  2. fejezet
 
 
  3. fejezet
 
 
 
  4. fejezet
 
 
 5. fejezet
 
 
 6. fejezet
 
 
7. fejezet
 
 
 

JANE GOODALL, HUGO VAN LAWICK: ÁRTATLAN GYILKOSOK

Dr. Goodall és volt férje Hugo van Lawick két éven keresztül tanulmányozott nagyragadozókat Kelet-Afrikában. Az Ártatlan gyilkosok című könyv ezekről a megfigyelésekről szól.
 

JANE GOODALL, MARC BEKOFF: AZ UTOLSÓ PILLANAT

Jane Goodall Marc Bekkoff közreműködésével állította össze az "élővilág tízparancsolatát", melyet bolygónk gondnokaiként tiszteletben kell tartanunk. Szenvedélyesen és meggyőzően érvelnek amellett, hogy ha működtetjük e parancsolatokat életünkben, akkor a Föld és valamennyi lakosa képes lesz harmonikusan együtt élni.

 

JANE GOODALL, PHILIP BERMAN: AMÍG ÉLEK, REMÉLEK

Az Amíg élek, remélek egy megrendítő memoár, melyben Jane Goodall saját - mindennaposnak nem nevezhető - életét és lelki utazásait vizsgálja, azzal az alapos ismerettel, amely őt magát is visszahozta az esőerdőből. Ebben a könyvben Dr. Goodall nyíltan megosztja életét az olvasóval. Beszél édesanyja, fia, férje és barátai támogatásáról, szeretetéről. De természetesen nem hiányozhatnak a memoárból a Gombe-i csimpánzok sem, akiket Jane csaknem negyven éve ismertetett meg a világgal. Dr. Goodall szembenéz az ember okozta veszélyekkel, a környezetpusztítással, az egyenlőtlenségekkel, a materializmussal és a népirtással. Magasztalja mindazokat, akik a Föld megújulásán munkálkodnak. Ebből meríti az erőt, hogy AMÍG ÉL, REMÉL.

Már elérhető hangoskönyv formájában a BOLT-ban.

JANE GOODALL: A REMÉNY GYÜMÖLCSEI

Jane Goodall 2005-ben megjelent könyve, mely az etikus állattartást és a génmanipulált élelmiszereket veszi fókuszba. Arra ösztönöz bennünket, vizsgáljuk meg az ételt, melyet készítünk és eszünk, és megmutatja, milyen könnyű javítani a helyzeten.

 

JANE GOODALL: NÁLATOK VANNAK MÉG ÁLLATOK?

A világhírű csimpánzkutató új könyvéből megtudhatjuk, hogyan próbál a természet alkalmazkodni napjaink megváltozott körülményeihez, és megismerhetünk néhány olyan férfit és nőt, akik elszántan és a nehézségekkel nem törődve, akár hosszú évtizedeken keresztül dolgoznak azért, hogy egyes állatfajokat megmentsenek a kihalástól. Jane Goodall magával ragadó stílusú könyve mindannyiunkat ráébreszt arra, milyen sokat számít akár egyetlen ember szenvedélye és kitartása, és mennyi mindent tehetünk akár mi magunk is a természet sokszínűségének megőrzéséért.

 
 

JANE GOODALL: A REMÉNY MAGVAI

Jane Goodall gyermekkora óta különleges viszonyt ápol a növényekkel, élete során pedig a grönlandi tundráktól a Namib-sivatagon át a kongói esőerdőkig számtalan érintetlen vadonban járt. Biológusként tudja, hogy a növények jelentik a földi élet alapját. Ezért szól a baljós jelenségekről, így a természeti erőforrások gátlástalan kifosztásáról, a biokalózkodásról és a mértéktelen erdőirtásról is.
Bár a helyzet komor, Goodall szerint reményt adhat, ha minél több ember ráébred: ő maga is tehet valamit a változásért. A remény magvai azok, akik harcolnak az esőerdők pusztítása ellen, vagy a régi kultúrfajták megőrzéséért. És minél többen válnak a remény magvaivá, Dr.Goodall könyve annál inkább betölti küldetését.

Dedikálva kapható az adományboltunkban.

  
                         

JANE GOODALL: Dr.White

A Jane Goodall Intézet a minedition kiadó szíves hozzájárulásával és önkénteseink munkájának segítségével kiadásra került ez a rövid, de annál fontosabb történet. Dr.White egy terápiás kutya aki egy londoni gyermekkórházba jár be és vidítja fel a kis betegeket nap, mint nap. 

A könyv kereskedelmi forgalomba nem kerül, hanem a magyarországi gyermekkórházakba fogjuk eljuttatni. Célunk, hogy a terápiás állatokat beengedjék a kórházakba és ez egy természetes gyakorlattá váljon a gyógyítás során.

Markó-Valentyik Anna bábművész felolvasásában meghallgatható a mese:

 

 

Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: Iroda - 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.
Számlázás - 1089 Budapest, Orczy tér 4/a/1. 3/1.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-2-42