Dr. Jane Goodall, a világhírű kutató elsősorban a csimpánzok életének tanulmányozásával vált ismertté – és mára a környezetvédelem szelíd, ám annál nagyobb hatású személyiségévé.


Az ő életét és munkásságát dolgozza fel az a színházi előadás, amely a Jane Goodall Intézet szervezésében, Pelsőczy Réka rendezésében és Bohoczki Sára előadásában októbertől látható a Jane Goodall Tanösvényen.


A Jane Goodall Intézet elsősorban természet- és környezetvédelemmel, illetve környezeti neveléssel foglalkozik. Alapvető céljaik között szerepel a természettel való harmonikus emberi élet és társadalom kialakulásának megteremtése. Dr. Jane Goodall angol etológus, antropológus és primatológus életét és munkásságát feldolgozó színházi előadás is a környezetvédelem, a tudatos létezés, és a természeti értékeink megőrzésének fontosságát hangsúlyozza. Hogyan figyeljünk a körülöttünk élő természetre? Hogyan hallgassuk az erdő hangjait? Hogyan keressük meg a csendet? Hogyan vigyázzunk arra, ami évmilliók alatt alakult olyanná, ahogyan ismerjük?

Tanösvénybejárás


A színházi előadás formája és helyszíne is különleges, ugyanis a produkció a Hármashatárhegyi repülőtér mellett kialakított Jane Goodall Tanösvény 6 állomásán kísér majd végig minket.
Dr. Jane Goodall életének állomásait eleveníti fel az a séta, amelyen végigjárjuk a nevét viselő tanösvény festői szépségű tájait - és ki tudja, talán még csimpánzzal is találkozhatunk.

„Ez egy vérbeli női történet. Egy saját útját járó nő története, aki az ösztöneire hallgatva, azokkal összhangban indul el egy olyan úton, ami kívülálló szemmel teljesen lehetetlennek tűnik. Személyén keresztül talán jobban érzékelhető az egyén, az egyes ember felelőssége, és lehetőségei. Az, hogy minden döntésünk, választásunk hatással van a környező világra, amiben élünk. Ez komoly felelősség. Abban bízom, hogy egy színésznő által előadott személyes és inspiráló történet nagyobb hatást tud elérni, mint a világ pusztulásával riogató, vagy arra figyelmet felhívó újságcikk vagy hír. Hiszek benne, hogy az emberekhez a szívükön és nem az eszükön keresztül vezet a legrövidebb út. Hogy célszerűbb, ha azt érzik, hogy ők is ilyenek akarnak lenni – mintha csak szembesítenénk őket a hiányosságaikkal.” – mondja Pelsőczy Réka, az előadás rendezője

A produkció alkotói:
Az előadás szövegét életrajzi források, Jane Goodall - Amíg élek remélek, A remény könyve alapján Zöldi Gergely írta.


Előadja: Bohoczki Sára
Rendező: Pelsőczy Réka
Szakmai konzultáns: Kádár András, a Jane Goodall Intézet munkatársa

Produkciós munkatárs: Sáfrány Eszter

 

A következő előadás 2024. július 21-én 10 órakor lesz a Művészetek Völgyében. 

A fesztivál honlapja

Facebook esemény

Jegyvásárlás a Művészetek Völgye fesztivál honlapján keresztül: 

https://www.muveszetekvolgye.hu/ticket

 

További információ: info@janegoodall.hu

Az előadás létrejöttét az Agrárminisztérium Zöldforrás pályázata biztosította.

 

 

Jegyhez ezen az űrlapon keresztül juthatsz hozzá: 

 

Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: Iroda - 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.
Számlázás - 1089 Budapest, Orczy tér 4/a/1. 3/1.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-2-42