CSIMPÁNZ ÖRÖKBEFOGADÁS

 

 

A vadon élő csimpánzok a kihalás szélén állnak. Azért, hogy Magyarországról is segíteni tudjunk, a hazai Jane Goodall Intézet csimpánz örökbefogadási programot indított.
Reméljük, hogy programunk működtetésével jobbá tehetjük az életét a bajba jutott árva csimpánzkölyöknek. Szervezetünk a Kongói Köztársaságban található, Tchimpounga rezervátum lakóin igyekszik segíteni. Az örökbefogadás során, jelképes összeggel egy évig támogathatod kedvencedet. Az adományozott összeg 80%-át juttatjuk el a menhely részére, 20%-ot pedig a program további népszerűsítésére használunk fel. A támogatásokat a rezervátumban élő csimpánz árvák élelmezésére és orvosi ellátására fogják felhasználni.

Az örökbefogadás egy negyedévre szól. Egy negyedév eltelte után van mód a hosszabbításra. Amennyiben szeretnéd, a meghosszabbítást honlapunkon keresztül megteheted a linkre kattintva, vagy a lap alján található űrlapot kitöltve.

Támogató örökbefogadóink kapnak tőlünk egy általános információkat tartalmazó anyagot a csimpánzokról, valamint életrajzot, fotókat, videót az örökbefogadott csimpánzáról és egy online oklevelet.

 

NÉVLEGESEN ÖRÖKBEFOGADHATÓ CSIMPÁNZOK

Nézd meg a bemutatkozó kisfilmeket, hogy megismerd csimpánzainkat, majd a videók alatt ki tudod választani, hogy kit fogadsz örökbe!

 

Neve: Anzac (nőstény) 

Kora: 13 éves

Menhelyen eltöltött idő: 11 év

Neve: Jeje (hím) 

Kora: 13 éves

Menhelyen eltöltött idő: 11 év

 

 

 

 

Neve: Kabi (hím)

Kora: 6 éves

Menhelyen eltöltött idő: 5 év 

 

 

 

 

Neve: Kefan (hím)

Kora: 23 éves

Menhelyen eltöltött idő: 21 év 

Neve: Perrine (nőstény)

Kora: 5 éves

Menhelyen eltöltött idő: 3 év 

Neve: Vienna (hím)

Kora: 8 éves

Menhelyen eltöltött idő: 6 év 

Neve: Wounda (nőstény)

Kora: 21 éves

Menhelyen eltöltött idő: 19 év 

Neve: Zeze (hím)

Kora: 6 éves

Menhelyen eltöltött idő: 3 év 

 

Kit választottál? Jelöld be! 

 


 

A PROGRAM BEMUTATÁSA

A fakitermelő vállalatok óriási iramban pusztítják a csimpánzok élőhelyeit , az erdőket. A letarolt területeket pedig egyre gyorsuló ütemben foglalják el az oda betelepülő emberek.A felnőtt csimpánzokat húsukért elpusztítják és az életben maradt zokogó csimpánzbébiket eladják háziállatként vagy szórakoztatás céljából.

Mi történik ezután ezekkel a szerencsétlenül járt kis árvákkal?

Sokan közülük még azelőtt belepusztulnak a sokkba, a táplálékhiányba vagy sérüléseikbe, mielőtt még a célállomáshoz érnének velük. Azokkal akik túlélik az utat, sokszor kegyetlenül bánnak; ruhát adnak rájuk, és alkohollal, cigarettával tömik őket, hogy hotelek vagy bárok vendégeit szórakoztassák. Sokan családokhoz kerülnek háziállatként, ám amikor túl erőssé és veszélyessé válnak, az emberek láncra kötik, vagy apró ketrecekben tartják őket. De előfordul, hogy egyszerűen csak lelövik a tehetetlen állatot.

A probléma megoldására a Jane Goodall Intézet több afrikai kormánnyal közösen menhelyeket alakított, ki, hogy az árva, szörnyű sorsú csimpánzokon segíthessen. A rezervátumokban az állatok többé-kevésbé természetes környezetükben fajtársaikkal élhetik boldog csimpánz életüket. A gondozók és ápolók tudásukkal és szeretetükkel, amit csak tudnak, megadnak az árván maradt kis csöppségeknek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:


Ismertető a csimpánzokról

A bozóthús jelenségről

 

Támogasd az árvákat:

 

Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: Iroda - 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.
Számlázás - 1089 Budapest, Orczy tér 4/a/1. 3/1.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-2-42