Jane Goodall nyomában a Jane Goodall tanösvényen

Írta: Szabó Anna

 

A Jane Goodall Intézet egyik környezeti nevelési programja a Jane Goodall tanösvény, amit több szakmai szervezettel, és a II. Kerületi Önkormányzat segítségével, támogatásában hoztunk létre. 

Lehetőség van a tanösvényen önállóan, vagy szakvezetéssel is végigsétálni. A tanösvényről bővebben itt olvashatsz. A tanösvénytúrát pedig itt lehet megrendelni.

Május 25-én 10 órakor pedig egy sétaszínház előadásunk is lesz a tanösvényen, amire még ezen a linken keresztül lehet jegyet vásárolni. 

 

 

Május 14-én Mocsári Vazul (DINPI) vezetésével és a Julianna Református Általános Iskola második osztályos diákjaival tettünk egy túrát a Jane Goodall tanösvényen. A gyerekek már ismerték Jane Goodall kalandos életét, arcképét rögtön felismerték az információs táblán.  

Vazul elmondta nekünk, hogy kell természetvédelmi területen viselkedni, milyen élőlényekkel találkozhatunk a tanösvényen, ha csendesen közlekedünk.

 

 

Megismerkedtünk a hazai cincérekkel. Megtudtuk, hogy a M237 nevű farkas - aki Svájcból indult - több napot töltött itt, az ösvény közelében, úgy mintha ott sem lett volna.  Hihetetlen, de nem került szem elé, messziről kerülte az embert, nem háborgatta a háziállatokat sem, csak a jeladójából tudjuk, hogy erre időzött.

Megtanultuk, hogy mi a különbség a kígyó és a sikló között. Mi miden veszélyezteti a hazai sikló állományt és azt is, hogy vigyázzunk a fészkelő helyeikre: ne bolygassuk a köveket, ne kerékpározzunk, ne hagyjuk szabadon sétálni a kutyákat és a cicákat.

Fény derült arra is, hogy a természetesen növekedő fák miért néznek ki másképp, mint az ültetett fák.

 

 

A csúcson, a szélzsáknál megpihentünk és megcsodáltuk az égen a motoros sárkányrepülőket.

A gyerekek vidáman ugrándoztak a fűben, kergették a törpeboglárkákat és hősiesen megmászták a vörös szikla lépcsőket. A nap gyönyörűen sütött és illatozott a kakukkfű.

A túra végén egy szép zsoltár eléneklésével köszönték meg az iskolások a kirándulást.

Köszönjük szépen mindenkinek a részvételt, és a nyitottságot! 

További fotókért kattints erre a szövegre.

 

Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: Iroda - 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.
Számlázás - 1089 Budapest, Orczy tér 4/a/1. 3/1.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-2-42